Services

Remsysteem nakijken

Het remsysteem is een zeer belangrijk, maar ook onderhoudsgevoelig systeem op uw auto. Het laatste dat u wil dat u overkomt is dat het remsysteem defect gaat tijdens het rijden.

Het remsysteem word blootgesteld aan vele factoren die ervoor zorgen dat het systeem veel te lijden heeft, denk bijvoorbeeld aan regen, pekel, vocht, vorst maar ook enorme hitte. Wanneer er met de auto geremd word kan de temperatuur in de remschijf oplopen tot wel 800 graden Celsius.

Er zijn 2 soorten remsystemen op personenauto’s, een trommelrem en schijfrem. Bij oudere en kleinere auto’s vinden we vaak aan de voorkant van de auto schijfremmen en aan de achterkant trommelremmen.

Wanneer uw auto minder goed remt, scheef trekt tijdens het remmen, moeilijker/zwaarder rijd, of trilt tijdens het remmen kan dit duiden op een defect aan het remsysteem. Ook wanneer u op vakantie gaat naar warme of juist hele koude landen is het verstandig om van te voren u remsysteem te laten controleren, dit om te voorkomen dat u onderweg met ongemakken komt te staan.

U kunt altijd even langsrijden voor een advies gesprek of een snelle controle.

Autoservice van Bergen © 2024. All Rights Reserved.
Developed by Templatation