Services

Kleine of grote beurt

Eén van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Bij Autoservice van Bergen worden twee soorten onderhoudsbeurten uitgevoerd: kleine onderhoudsbeurt en grote onderhoudsbeurt.

Afhankelijk van het aantal kilometers die zijn gereden, of de tijd die is verstreken na de laatste onderhoudsbeurt kunnen wij u vertellen aan wat voor onderhoudsbeurt uw auto toe is.

Kleine onderhoudsbeurt

Een kleine onderhoudsbeurt bestaat uit het verversen van de motorolie en het vervangen van het oliefilter, wanneer uw auto is uitgerust met een interieurfilter word deze ook vervangen.

Eveneens word het remsysteem, ophanging en de banden visueel gecontroleerd.

Alle aanwezige vloeistoffen worden op peil gebracht, en bandenspanning word gecontroleerd.

Een kleine onderhoudsbeurt duurt gemiddeld 45 minuten.

Grote onderhoudsbeurt

Een grote onderhoudsbeurt is veel uitgebreider.

Bij een grote onderhoudsbeurt worden er een aantal onderhoudsdelen vervangen, denk hierbij aan

  • oliefilter
  • luchtfilter
  • brandstoffilter
  • interieurfilter
  • bougies

Diverse andere onderdelen zoals distributieriem, multi-V-riem, koelvloeistof, remvloeistof en accu worden gecontroleerd op ouderdom en/of slijtage.

Zowel aan de voorkant als aan de achterkant word het remsysteem geheel uit elkaar gehaald, om het vervolgens grondig schoon te maken en te inspecteren. wanneer het allemaal in orde is word het weer met nieuw vet terug gemonteerd.

De banden worden gecontroleerd op veroudering, droogtescheuren, slijtage en spanning, wanneer de auto geheel gecheckt is word er een proefrit gemaakt om er zeker van te zijn dat uw tot aan de volgende beurt zorgeloos kunt rijden.

Natuurlijk kan het voorkomen dat u iets extra’s of juist iets niet wil, uiteraard is dit te bespreekbaar en kunt u al uw wensen doorgeven bij het maken van een afspraak.

 

In overleg is alles mogelijk bij Autoservice van Bergen.

Autoservice van Bergen © 2024. All Rights Reserved.
Developed by Templatation